Проверка на Lupa.bg: Аутопсията на Ани и Явор още не е готова!

Адвокатът на шофьора Адриан твърди, че пешеходците също имат задължения към пътната обстановка

Новини
13:40 - 12 Май 2023
4704
Проверка на Lupa.bg: Аутопсията на Ани и Явор още не е готова!

Аутопсията на Ани и Явор все още не е готова, въпреки че в медиите излезе информация, че тя съществува като документация по делото. Резултатите от изследванията на загиналите на бул. "Сливница" младежи все още не са достигнали до адвокат Димитър Марковски, защитник на шофьора Адриан Антонов. Това потвърди за Lupa.bg опитният юрист.

"Двамата загинали младежи са много свестни хора, личи си от всичко, което четем за тях в медиите и драмата е огромна за всички страни. Странно е обаче защо Явор и Ани не са видели колата и не са реагирали на един толкова прав и осветен участък, където видимостта за пешеходците е много добра. Искам да кажа, че както водачите, така и пешеходците имат задължения спрямо закона за движение по пътищата, едно от които е преди да пресекат да погледнат обстановката на пътното платно. Не случайно на много пешеходни пътеки вече слагат надпис "Погледни", който да предпази хората от подобни инциденти", каза пред Lupa.bg адвокат Димитър Марковски.

Той бе категоричен пред медията ни, че въпреки писанията в пресата за готова аутопсия на жертвите, все още до него не са достигнали резултатите от изследването.

От аутопсията ще стане ясно дали в телата на загиналите е има остатък от алкохол или наркотици.

"Ако се окаже, че младежите са използвали наркотици или алкохол, това би облекчило положението на клиента ми. Странно е защо той не е натиснал спирачки и защо Ани и Явор не са се огледали и реагирали да се спасят от тази трагедия", разсъждава адвокат Марковски.

Той се чуди как в съдебната зала обвинителят по делото не е искал да разбере по каква причина загиналите пешеходци не са видели колата и не са реагирали. 

Припомняме, че вчера Софийски градски съд потвърди мярката "задържане под стража" на Адриан Антонов. 

След това решение адвокат Марковски обяви, че ще оспорва мярката пред по-горна инстанция.