Проверка на Lupa.bg: Ченгета в Разлог мълчат за предишни издънки на полицайката с марихуаната

Проверяват бащата на Симона, не е изключено да има още арестувани полицаи

Общество
16:15 - 30 Януари 2023
6164
Проверка на Lupa.bg: Ченгета в Разлог мълчат за предишни издънки на полицайката с марихуаната

"Ние сме нови служители, не я познаваме добре, не мога да ви кажа дали е имала предишни издънки в работата си". Така отговори пред Lupa.bg колега на полицайката Симона Лулеова, която беше спипана с половин кило марихуана. Ченгето от Разлог отказа деликатно да коментира кариерата на колежката си и отказа да отговори кой е назначил колежката му и от колко време е в системата на МВР. 

От други хора медията ни разбра, че разследват и баща й, като се предполага, че става дума за ОПГ (Организирана престъпна група) с повече от две ченгета. В момента се претърсват още адреси и хора, които са близки до Симона. 

Веднага след задържането й е проверен телефонният й апарат, в който са засечени чести разговори с други ченгета, за които се подозира че участвали в пласиране на наркотици. 

Таткото бил съвестно ченге, но след като застрелва крадец и се образува дело срещу него, той се променя рязко, въпреки че е оправдан. 

Колегите му проверяват, дали не е започнал да нарушава законите след този случаи. 

Симона попаднала на много съвестни ченгета, които веднага като открили марихуаната са щракнали белезниците на колежката си, въпреки че тя им размахала служебна карта. 

В района се говори, че това не е първи път, в който Симона е спипвана с наркотици, но полицейската й карта я е спасявала при предни проверки. В момента разследващите проверяват дали това е така и кои хора още са съпричастни към скандалния случай. 

Очаква се ченгетата, които спипаха младата си колежка да бъдат наградени лично от министър Демерджиев. 

Полицаи разказаха пред Lupa.bg, че много често полицаи носили и складирали канабис за "служебна употреба". Тревата се използвала при разпити, за да се изтръгне информация от задържан при разследване за сериозно престъпление. На практика това било незаконно, но във всяко районно в свйфове се складирала трева. 

Задържаният в Симона канабис обаче е прекалено голямо количество, затова се предполага, че марихуаната е пренасяна с цел продажба. 

От полицията уверяват, че този случай няма да бъде скатан и ще се направи максимално сериозно разследване. Материалите за Симона вече са подготвени и ще бъдат на бюро в Прокуратурата, където обвинители ще преценят дали ще бъде образувано дело.