Проверка на Lupa.bg: Сърбия мълчи за инцидента с Цеца Величкович!

Певицата вероятно не иска да се спекулира, че срещу нея има мафиотски атентат

Новини
15:40 - 25 Октомври 2024
7677
Проверка на Lupa.bg: Сърбия мълчи за инцидента с Цеца Величкович!

Не е имало покушение срещу Цеца Величкович в София, вижда човек, който се разхожда из сръбските медии. Въпреки голямата популярност на звездата там, западните ни съседи изненадващо мълчат за катастрофата с нейн бус в София. 

Реално наистина и българските служби не споменават името на голямата сръбска певица. Вероятно това се прави от икономически интерес, свързан с концерта на звездата. 

Въпреки слуховете, няма потвърдена информация за инциденти, свързани с нейната безопасност по време на престоя ѝ в България, се вижда кратко резюме на автомелето в сръбско електронно издание.

Наскоро концертът ѝ в "Арена София," беше преместен, за да се избегне припокриване с парламентарните избори на 27 октомври, тъй като залата ще бъде използвана за изборните процеси.

В сръбските медии засега не са налични сведения за предполагаем инцидент с Цеца по време на посещението ѝ в София, въпреки че сръбските журналисти имат навика да следят всяка нейна крачка. Те по-скоро акцентират на предстоящия ѝ концерт в "Арена София," който се очаква с голям интерес от феновете ѝ както в България, така и на Балканите.

Концертът обещава да бъде емоционален спектакъл с най-големите ѝ хитове, а от страна на организаторите се очаква всичко да протече гладко и на високо ниво​.

Най-вероятно самата звезда не иска да се шуми за катастрофата. Инцидентът може да се сметне и като опит за покушение, свързан с историята на Цеца с покойният вече наркобос Аркан, който е бил в различни тежки отношения с големи крими фигури на световната мафия.

Желько Ражнатович, известен като Аркан, е сръбски криминален бос, военен командир и съпруг на певицата Цеца Ражнатович. Роден през 1952 г. в Сърбия, Аркан е свързан с мафиотски структури, организирани престъпления и паравоенни групировки в Югославия и други европейски държави.

През 1990-те години той създава и ръководи "Тигрите на Аркан" – паравоенна група, известна с жестокостите си по време на войните в бивша Югославия. Под командването му "Тигрите" участват в редица операции, включващи етническо прочистване и военни престъпления, особено в Босна и Хърватия.

Аркан е преследван за множество престъпления, включително банкови обири и убийства, като в някои от тях е бил издирван от Интерпол още от 1970-те години.

След войната Ражнатович се впуска в политиката и икономиката на Сърбия, където контролира редица легални бизнеси и е считан за един от най-влиятелните хора в страната.

Аркан е убит през януари 2000 г. в Белград в хотел "Интерконтинентал" при обстоятелства, които все още са обект на разследване и множество теории. Смъртта му се свързва с неуредени сметки, както и с политически интереси в тогавашната нестабилна обстановка в Сърбия​.