Проверка на lupa.bg: Таксиджиите отсвириха наркодилърите, спряха да пласират смърт!

Изкушението към бакшишите идвало само в най-големите градове

Общество
12:20 - 30 Септември 2022
4121
Проверка на lupa.bg: Таксиджиите отсвириха наркодилърите, спряха да пласират смърт!

Таксиметровите шофьори масово отказаха да пренасят дрога. Lupa.bg научи, че натискът върху тях дошъл от шефовете на таксиметровите компании.

Малко след прехода жълтите коли ударно разнасяха и пласираха наркотици. Те бяха свързани с баш шефовете в престъпната верига.

След като дозина шофьори са заловени с бял прах, убиващ хора, шефовете им станали безкомпромисни към тази издънка.

Наркодилърството на шофьорите им петнило името на таксиметровата компания.

Бакшиш разказва пред lupa.bg че още с назначаването на новите шофьори, първото нещо, което им се казвало е, че ако бъдат хванати с дрога, нямало да има никакви компромиси за тях, дори съдът да е благосклонен към издънките им. Така таксиметровите шофьори, не смеели да се забъркват в каквито и да е схеми.

Справка в полицията показва, че през последните две години почти няма заловен бакшиш с наркотици.

Изкушението на шофьорите да печелят незаконни пари било по-силно в София, Пловдив и Бургас, разкриват криминалистите. В по-малките градове таксиджиите въртели още по-примерно волана без да мислят за глупости. 

За разлика от таксиметровите шофьори обаче, другите водачи масово сядали зад волана след употреба на дрога, което води до все повече изкривени ламарини и смърт на пътя. Въпреки вечните закани на МВР шефовете, че ще се справят с този проблем, обществото не вярва това да се случи на практика.