Проверка установи нарушения на плаж „Черноморец -централен“

Укрити обороти, алкохолът - без бандерол, плажната ивица се ползва незаконно

Новини
13:38 - 01 Юли 2022
2482
Проверка установи нарушения на плаж „Черноморец-централен“

Ползване без правно основание на плаж „Черноморец-централен“, укриване на обороти и съхранение на алкохолни напитки без български акцизни бандероли, установи съвместна проверка на Министерството на туризма, Отдел „Икономическа полиция“ в Главна дирекция „Национална полиция“ и Главна дирекция „Фискален контрол“ на Национална агенция за приходите.

Това съобщиха от министерството на туризма.

Комисия на Министерство на туризма е установила, че плажната ивица се ползва без правно основание и е издала два акта за разполагане на плажни принадлежности срещу заплащане без разрешение. 

Проверките констатираха, че на плаж „Черноморец-централен“ две заведения извършват незаконна търговска дейност. В обектите е установено съхранение на акцизни стоки - алкохолни напитки, без български акцизни бандероли.

Както всяка година Министерството на туризма извършва проверки по морските плажове. Комисии от Министерството на туризма следи за спазване на задълженията на стопаните им, които са уредени в приложимата законова уредба и договорите за концесия и наем. Проверките на плажните ивици ще бъдат редовни и извънредни, както и по постъпили сигнали и ще са ежедневни през целия сезон и по цялото Черноморие, посочват от ведомството.

Регулярно проверките ще обхващат всички морски плажове, а тези, на които са установявани чести нарушения, ще бъдат под специален мониторинг от страна на министерството. Специално внимание ще бъде обърнато и на цените на плажните принадлежности, които също подлежат на контрол.