Проверяват болница в Пловдив заради смъртта на англичанин

Със заповед на изпълнителния директор на здравното заведение проф. д-р Карен Джамбазов е назначена комисия, която разследва случая

Общество
15:57 - 22 Юни 2024
4548
Проверяват болница в Пловдив заради смъртта на англичанин

Университетската болница "Свети Георги" в Пловдив е образувала вътрешна проверка  заради починал там англичанин. 

Със заповед на изпълнителния директор на здравното заведение проф. д-р Карен Джамбазов е назначена комисия, която разследва случая и проверява медицинската документация.

На органите на реда са предадени всички записи на видеокамерите относно инцидента.

Изпратено е писмо до управителя на охранителната фирма за незабавно обяснение и мерки.

Образувано е и досъдебно производство. След неговото приключване и излизане на резултатите от проверката, ще бъде дадена подробна информация за нейните резултати.

От Районната прокуратура в Пловдив днес съобщиха, че разследват случая. 

Изясняват се всички факти и обстоятелства, които имат връзка с настъпилата смърт на чужденеца.

Според предварителната информация гражданинът на  Великобритания издъхнал в здравното заведение преди 2 дни при неизяснени обстоятелства. Той пристигнал там с оплаквания за силно главоболие, световъртеж и други. Бил приет в Спешното отделение, където са го прегледали и му включили система. След това лекарите го го изписали. Англичанинът обаче заявил, че не е добре и иска допълнителна медицинска помощ.

Той отново се опитал да влезе в Спешното отделение, но дежурните се обърнали към охраната и мъжът бил изведен от болницата. Гардове го нападнали. Британeцът бил приет отново в болницата, след като се почувствал зле и след няколко часа починал.