Проверяват камиони и автобуси в Монтанско

Установени са 17 нарушения, връчени са 53 електронни фиша

Новини
11:54 - 20 Октомври 2020
941
Проверяват камиони и автобуси в Монтанско

205 товарни автомобили и 15 автобуси са проверени при едноседмична акция на “ ROADPOL” в област Монтана, съобщиха от ОД на МВР.

Проверките по метода на «широкообхватния контрол» са извършени в седмицата от 12 до 18.10.2020 г. на територията на всички държави-членки на европейската мрежа на службите на пътна полиция – „ROADPOL”.

На територията на област Монтана са установени 17 нарушения при контрола на товарните автомобили – 44, свързани с превишаване на максимално разрешената скорост, 10 – с нередовни документи на водачите, 1 – нередовни документи на превозното средство, 4 други нарушения на ЗДвП и 1 водач, седнал зад волана след употреба на алкохол.

В хода на операцията са връчени 53 електронни фиша за превишена скорост на водачи и на пътници и са отнети 2 шофьорски книжки за неплатени глоби. При извършения контрол на пътя е разкрито престъпление, свързано с незаконно притежание на акцизни стоки.

По 25 нарушения на скоростта дневно са установени през същата седмица при засилени проверки на Пътна полиция за установяване на нарушения, свързани с превишаване на разрешената максимална скорост за движение.

При извършения контрол са използвани камерите, монтирани в патрулните автомобили. 169 е общият брой установени нарушения на скоростното ограничение. По-голямата част от тях – 116, са в извън населените места, останалите – 53 – в населените. Контролът на скоростта е осъществен на 35 места за контрол в областта – 18 – на второкласната пътна мрежа, 14 – в населените места, на третокласната, общинската и първокласната пътна мрежа са използвани по едно място за контрол. В хода на акцията са съставени 168 фиша и 1 акт.