Проверяват разсейвал ли се е с телефона си шофьорът, който уби мъж и жена в Бургас

Новини
15:25 - 27 Септември 2024
827
Проверяват разсейвал ли се е с телефона си шофьорът, който уби мъж и жена в Бургас

Прокуратурата в Бургас е иззела мобилния телефон на 22-годишния шофьор Живко Б., който уби мъж и жена при брутална катастрофа в района на безмитната зона на 26-и септември.

Тогава бус с работници блъсна трима пешеходци - съпрузи и техен колега и ги притисна в паркирал тир. Мъжът и жената загинаха на място, а третият пешеходец оцеля по чудо. Експертиза на телефона на водача ще установи дали той го е ползвал в момента на катастрофата, тъй като близки на загиналото семейство от кв. "Долно езерово" твърдят, че 22-годишният шофьор се е разсейвал с телефона си зад волана.

Днес Окръжната прокуратура му повдигна обвинение за неумишлено причиняване на смърт на двама души. Наложена му е 72-часова мярка за неотклонение. Окръжният прокурор на Бургас Георги Чинев уточни, че за повдигнатото обвинение законът предвижда наказание от 5 до 15 години лишаване от свобода. Очаква се всеки момент държавното обвинение да внесе в съда искане за налагане на най-тежката мярка за неотклонение на шофьора - "задържане под стража".