Проверяват случая със заразения с COVID-19 пастор от Лом

64-годишният мъж е лекуван 3 седмици по телефона

Крими
15:44 - 03 Април 2020
5419
Проверяват случая със заразения с COVID-19 пастор от Лом

Окръжната прокуратура в Монтана е разпоредила на полицията спешна проверка за случая със заразен пациент на 64 години от Лом, който се е лекувал дълго време в дома си, а след това е дошъл в Монтана и е минал през няколко магазина, през частна клиника и през клона на НОИ в града, преди да постъпи в болница и да бъде установено, че е заразен с COVID-19.

Ще се проверяват действията на лекарите в Лом и на джипито на пациента, който го е лекувал близо три седмици по телефона и накрая го е насочил към рентгенова снимка, чрез която е установена пневмония и той потърсил специалист по пулмология в Монтана.

В момента пациентът е в инфекциозното отделение на МБАЛ "Д-р Стамен Илиев" в Монтана, състоянието му е стабилно. Установени са около 20 контактни лица, с които е бил във връзка 64-годишният мъж, който работи като пастор на протестантска църква в Лом.

Преди десетина дни прокуратурата разпореди проверка на лекари от болница в Лом, които транспортираха с линейка пациент от Лом със съмнение за коронавирус в Александровска болница в София. Тогава не бяха установени нарушения и разследването беше прекратено.