Псевдо дякон към студент политолог: Шибан пе*ераст, намеря ли те – умираш!

Новини
14:15 - 04 Декември 2020
8222
Псевдо дякон към студент политолог: Шибан пе*ераст, намеря ли те – умираш!

Студент по политология на 21 години от Велико Търново, който работи в сферата на туризма, бе заплашен онлайн с убийство, след като защитил ЛГБТ позиция и открито разкритикува идеите на мъж, част от националисткото сдружение РОД, публикувал противоречив пост за Деня на християнското семейство преди няколко дни.

Постът гласи: „Днес семейството е силно атакувано от ЛГБТ пропагандата, която най-нагло иска да си присвои ценностите, градени и пазени през вековете. Атакувано е от социалната система, която представлява погрешната идеология на държавата, че е майка на нашите деца.”

В отговор Светлозар публикува собствен текст, озаглавен: „Tutorial: Как да изградим политичека кариера върху факта, че сме направили 4 деца и това, че се „борим” срещу джендърите?”

Веднага след това младежът започва да получава заплахи за живота си от друго лице.

„Шибан педераст... след няколко дена ще те намеря по IP адреса и тогава си мъртвец”, заканва се Дякон Георги Тодоров.

„Сега те проучвам. Намеря ли те умираш копеле. Ще взема нож и ще те наръгам до смърт... Аз в затвора мога да вляза, ама ти от гроба няма да излезеш...”, сипе закани обявилият се за богослов и възпитаник на Великотърновския университет.

„Лицето „Дякон Георги Тодоров” или човекът, който стои зад профила му, започна да ми пише по Messenger. Аз нито съм си писал с него, нито съм го предизвиквал по някакъв начин. Никога не съм си позволял да отправям обиди или закани за саморазправа, защото не смятам, че това е начинът. Според мен, този профил е фалшив. След като публикувах на стената си отправените закани за убийство, се свързаха с мен и други хора, които изразиха подкрепа и споделиха, че също са получавали такива заплахи. Явно, дейността на лицето, стоящо зад целия този тормоз, е практика”, споделя Светлозар.

“Час и половина след получените заплахи бях подал жалба към полицията, а в понеделник ще се обърна и към прокуратурата. Независимо дали ще има развой на събитията и ще се стигне до физическа саморазправа, аз се чувствам длъжен да намеря „насилника” и той да понесе абсолютно всички последствия, които законът е отредил. Не се чувствам жертва в случая. Моят съвет към всички останали младежи, жени и мъже, които всекидневно са обект на подобни закани за саморазправа, домашно, физическо или вербално насилие е да потърсят правата си”, допълни той.

Профилът на самозванеца вече е блокиран от Фейсбук, показа проверка на Lupa.bg. На работещи във великотърновския университет такова лице не е познато. На всички обаче е добре известно представители на кои политически сили се „изучиха” за богослови за нула време в последните години.