Психиатър №1 мъмри "политолога на ГЕРБ"

Политика
18:45 - 19 Август 2020
12425
Психиатър №1 мъмри "политолога на ГЕРБ"

Грозен скандал в социалните мрежи назря между сочения за политолог на властта доц. Стойчо Стойчев от Алма Матер и шефката на Държавната психиатрична болница в Куроло доц. Цветеслава Гълъбова. По-рано днес тя изпрати писмо до ректора на Софийския университет с искане преподавателят в катедра "Политология" да бъде отстранен заради участието си в ескалирането на напрежението на бул. "Ситняково" от понеделник вечер, когато се озова на пътя на блокадата. Доцентът обаче не си поплю и малко след 18,00 часа отвърна на удара, като призова психиатъра да се погрижи не за него, а за поверената й болница, като я нарече "нахална лелка".

"Моля да се самосезирате по повод разпространените в социалните мрежи кадри, на които се вижда доц. Стойчо Стойчев - преподавател в СУ, да показва на протестиращи крайно обиден и ЦИНИЧЕН жест. Смятам, че с това свое поведение доц. Стойчев накърнява добрите нрави на обществото и нанася много сериозни репутиционни щети на най-старото и авторитетно висше учебно заведение в България", написа тя до проф. Герджиков. 

А преподавателят от Философския факултет я охули с думите: 

"Ако тази нахална лелка, вместо да определя, кой е публична личност, какво е допустимо поведение или да се бута в работата на независими институции си седне на трибуквието и си свърши работата като директор на психиатрията в Курило, сигурно там би било доста по-комфортно място за пациентите. Да не дава Господ, човек да стига до повереното й учреждение... Ако Вие госпожо, имате безочието да искате отстраняването ми от СУ, аз искам Вашето отстраняване от Държавната психиатрична болница".

И добави в своя защита, че това, че не пълзял пред "озъбени вандали и техните психиатрични методи", явно дразнело Гълъбова.