Психо: 2-годишно дете свалено от самолет, не искало маска (ВИДЕО)

Общество
16:34 - 16 Декември 2020
5264
Психо: 2-годишно дете свалено от самолет, не искало маска (ВИДЕО)

Младо семейство от САЩ бе принудено да слезе от самолет на компанията "Юнайтед Еърлайнс", защото 2-годишната им дъщеричка отказала да пътува с маска.

Историята бе разказана от майката на детето – 26-годишната Елис Орбан, в една от социалните мрежи. Разплакана, жената призна, че преживяното е било "травматично" и "много унизително".

Буквално бяхме изгонени от самолета, само защото момиченцето ни не пожела да си сложи маската. И не само това, от компанията ни наложиха забрана вече да пътуваме с тях заради този случай, сподели Орбан.

Тя публикува видео от инцидента, което оттогава е гледано повече от 6,7 милиона пъти в Instagram и 5,1 милиона пъти в Twitter .

На кадрите се вижда как плачещата Орбан обяснява, че двойката се е опитала да сложи маската на малкото си дете и показва видео, на което съпругът й в един момент държи маска върху лицето на детето, докато стюард им казва, че ще трябва да "излязат от самолета".

Авиокомпанията United Airlines заяви, че разследва инцидента и е осъществил контакт със семейството, като им възстановява билетите и връща столчето и чантите им.

„Здравето и безопасността на нашите служители и клиенти са нашият най-висок приоритет, поради което имаме многопластов набор от рестрикции, включително задължително всички на борда на двама и повече да носят маска“, се казва в изявлението на авиокомпанията.