Психолози обработват легионера - килър Дюмона от Орешник

Бившия рейнджър го чакат до 30 г. затвор за убийство на медик на служба

Общество
19:36 - 08 Октомври 2019
8759
Психолози обработват легионера - килър Дюмона от Орешник

Вероятният убиец на 72-годишен фелдшер в тополовградското село Орешник бе задържан след полицейска операция по-рано днес. Основният заподозрян е бившият рейнджър във Френския чуждестранен легион Иван Пачелиев, по-известен като Димончето или Дюмона. За успешния край на акцията с участието на жандармерия, СОБТ, служители на ОД на МВР - Хасково, на "Гранична полиция" и Института по психология на МВР съобщи на брифинг главният секретар на МВР Ивайло Иванов.

Както по-рано днес съобщихме, медикът бе намерен мъртъв и със следи от насилие в селския здравен участък. Сигналът е бил получен към 10.15 часа, уточни Иванов. Създадохме организация за провеждане на специализирана полицейска операция с директора на ГД Национална полиция гл.комисар Христо Терзийски като отчетохме при анализ предишни действия на заподозрения, посочи Иванов.

По негови думи със заподозрения контакт първо установили служителите на Института по психология, след което лицето било изведено навън и задържано без използване на оръжие и в добро здраве. Главният секретар подчерта, че работата продължава с огледи на местопрестъплението и в жилището на заподозрения.
Неговото име нашумя през февруари миналата година, когато при опит да му бъде връчена призовка той първо се барикадира в дома си и след това стреля по полицаи. На следващия ден 20 февруари Пачелиев бе задържан при масирана полицейска акция с участието на групата "Кобра" и СОБТ, след което му бяха повдигнати обвинения за хулиганство и притежаване на незаконно оръжие. Той впоследствие бе освободен под гаранция от 5000 лева.

Сега срещу него е образувано досъдебно производство за убийство на медик по време на изпълнение на служебните му задължения, поясни окръжният прокурор на Ямбол Дойчин Дойчев. При доказване на вина Законът предвижда наказание от 20 до 30 години затвор.

Тепърва ще се изясняват мотивите за престъплението и начинът на извършването му, допълниха още разследващите.