Психото от Варна потрошил жена си пред детето им

Общество
15:50 - 07 Юни 2022
2059
Психото от Варна потрошил жена си пред детето им

35-годишният варненец, който вчера вдигна на крак полицията, след като се барикадира в дома си, пребивал половинката си пред детето им, съобщава Varna24.bg, позовавайки се на свои източници. 

Полицаи от Първо РУ задържаха мъжа след подаден сигнал от баща му. Екшънът се разиграва на ул. "27 юли" във Варна, в кооперация на 4 етаж. 

Мъжът бил въоръжен с  нож, с който заплашвал жената, с която живее на семейни начала и се барикадирал в дома си.

Стана ясно, че той е лежал в психиатрия още през 2015 г. След като е изписан от там, заживява на съпружески начала с жената, която системно е тормозил. Ден, преди баща му да подаде сигнал, мъжът е започнал зверски да малтретира жената до себе си и след побой е счупил ръката й. Тя е успяла да се свърже с баща му, който пък е сигнализирал органите на реда за случващото се. 

На място са се отзовали екипи на РСПБЗН, Спешна медицинска помощ, психолози от Института по психология към МВР и сектор "Специални тактически действия“.

При пристигането на органите на реда, мъжът започва да се държи агресивно и сипе обиди към полицаи и медици. 

Заявил е, че е готов да говори единствено с психолог.  Докато през затворената външна врата той разговаря със специалист, полицаи от групата за бързо реагиране, обучени отлично как да действат в подобна ситуация, се преобличат като пожарникари и с помощта на стълба проникват в жилището през отворена врата на терасата. Така се стига до задържането на агресора, който е настанен в психиатрична клиника. 

Жената и детето са отведени за преглед в болнично заведение, където е установена фрактура на дясната китка при майката, детето е невредимо. Двамата са върнати у дома.