ПСЖ напердаши Хлапетата под дъжда в Париж

Шампионите спечелиха домакинството си на Лион с 4:2

Спорт
12:06 - 10 Февруари 2020
1579
ПСЖ напердаши Хлапетата под дъжда в Париж

Пари Сен Жермен записа нова победа в първенството на Франция, след като надигра гостуващия Лион с 4:2 в мач от 24-ия кръг на Лига 1.

Парижани водеха с 3:0, като допуснаха интригата да се върне, преди влезлият като резерва Единсон Кавани да вкара гола на успокоението десетина минути преди края, който пречупи амбициите на гостите.

В 22-та минута Анхел Ди Мария беше изведен отляво на крилото от Идриса Гей, напредна в наказателното поле и финтира бранител в бяло, след което нанесе удар с левия крак ниско по земята към близката греда - 1:0.

Пари Сен Жермен продължи да бъде по-активният отбор и да търси второ попадение.

В 38-ата минута Икарди се пребори за топката в средата на терена и потърси Тома Мюние, който напредна и подаде към Мбапе в наказателното поле. Малко не достигна да Марсело да пресече подаването и да предотврати последвалото второ попадение във вратата на Лопеш.

Втората част започна с бързи попадения и във двете врати. Първо, защитникът на Лион Марсал си отбеляза автогол в 47-ата минута, а само пет по-късно Мартен Терие намали резултата, след като беше изведен зад отбраната на парижани от Райън Черки.

В 59-ата минута интригата се завърна на “Парк де Пренс”, след като Муса Дембеле направи резултата 2:3.

В 69-ата минута гредата спаси Лион от четвърто попадение, след удар на Мбапе.

Четвърт час преди края в игра за ПСЖ се появи Единсон Кавани, който замени Мауро Икарди. Само две минути и 58 секунди след появата си уругваецът вкара гола на спокойствието за парижани, след като прати топката в мрежата с удар отблизо след подаване на Ди Мария. Това беше гол №199 с екипа на парижани за Кавани, който е водещ реализатор в историята на ПСЖ.

ПСЖ записа 20-ата си победа за сезона в Лига 1 и събра 61 точки на върха в класирането. Лион остана девети с 33.