ПСЖ се оглежда за заместник и на Меси

Бившият футболист казал на Полина, че отива да играе карти, и изчезнал

Спорт
19:51 - 15 Октомври 2022
2566
ПСЖ се оглежда за заместник и на Меси

Бъдещето на Пари Сен Жермен предвещава трусове след новината за желанието за напускане на Килиан Мбапе и за решението, което Лионел Меси ще трябва да вземе за кариерата си след 2023 г. В парижкия клуб биха обмислили подновяване на договора му, но той може да пожелае трансфер в Америка или завръщане в Барселона.

ПСЖ имаше много сложна седмица поради новия роман с участието на Мбапе, който би бил разстроен от борда на директорите на парижани, че не е изпълнил всички условия за подновяване на договора му. Поради тази причина във Франция излезе наяве възможността Килиан да реши да напусне клуба през 2023 г.

Междувременно бъдещето и на Лионел Меси е неясно след юни 2023 г., когато изтича договорът му с парижката институция. Въпреки че, както разкрива журналистът Фабрицио Романо, намерението е да се поднови връзката между звездата и тима, все още няма ясна дефиниция в това отношение.

Меси е замесен и в слухове за възможно завръщане в Барселона, като Жоан Лапорта, президент на каталунците, ще се срещне с аржентинеца на галата за "Златната топка" (17 октомври). Засега "Лео" ще реши къде да играе след Световното първенство в Катар през 2022 г.
През последните часове името на Жоао Феликс набра сила в медиите на Испания и Португалия като негов евентуален заместник. Младият полузащитник на Атлетико Мадрид има лоши отношения с настоящия си треньор Диего Пабло Симеоне, което си пролича и в последния мач от Шампионската лига срещу Брюж. Португалецът не влезе при нулево равенство и показа раздразнението си от това.

Заради "скъсаната" връзка между Жоао Феликс и Симеоне, различни медии в Португалия и Испания разкриха, че играчът е имал среща с агента си Жорже Мендеш, за да го помоли да му намери клуб след 2023 г. Тук се появява ПСЖ. Според журналиста Бруно Андраде парижани се очертават като един от отборите, които искат да го имат в състава си, особено ако Лионел Меси напусне отбора.

„ПСЖ ще преследва Жоао Феликс, особено ако загубят Меси през 2023 г.“, увери журналистът в своя акаунт в Twitter след статия в Mais Futebol с профил за футболиста и лошия му момент в Атлетико Мадрид. Испанският клуб плати 120 милиона евро за подписването му, така че ако го пуснат, ще поискат голяма сума пари.