Публикуваха телефона на Зукърбърг

Актуални новини
19:35 - 04 Април 2021
2055
Публикуваха телефона на Зукърбърг

Телефонният номер на основателя на „Фейсбук“ Марк Зукърбърг е попаднал в мрежата заедно с личните данни на други 533 милиона потребители на платформа, според американския вестник The New York Post.

По-рано германското англоезично издание Business Insider съобщи, че личните данни и телефонните номера на 533 милиона потребители на „Фейсбук“ от 106 държави са били свободно достъпни в интернет. Според него тази информация е публикувана на хакерски форум, като по този начин тя е достъпна за „всеки, който има основни умения за работа с данни“.

Наред с други неща, в мрежата са намерени данните на повече от 32 милиона потребители от Съединените щати, над 28 милиона от Саудитска Арабия и почти 10 милиона потребители от Русия. Това включва пълните имена, локации, дати на раждане и друга информация.

Според вестника един от потребителите е обърнал внимание на изтичането на данни на Зукърбърг. В профила си в „Туитър“ той публикува екранна снимка от форума, която съдържа личните данни на основателя на „Фейсбук“.