Пуделът на Копейкин се обяснява за свободата на медиите у нас и в САЩ

Според Петър Петров шансовете за съставяне на правителство в 48-ия парламент са доста ниски

Политика
09:33 - 06 Октомври 2022
1606
Пуделът на Копейкин се обяснява за свободата на медиите у нас и в САЩ

"Свободата на словото в тази свободна държава е да мога да казвам каквото искам и когато искам. Ние не сме изгонили журналист, а журналист дойде непоканен, ние го помолихме да напусне. Смятаме, че нашите позиции не трябва да бъдат преиначени за една манипулация на обществото, и то с финансиране от чужди агентури. В САЩ действа такъв закон, според който тези медии, които получават финансиране от чужди правителства и агентури, биват обозначени", каза зам.-председателят на "Възраждане" Петър Петров пред Bulgaria ON AIR.

Според него в България също трябва да се внесе подобен законопроект.

"Целенасоченото манипулиране от няколко конкретни медии продължава доста време. Крайно време е да изразим нашата политическа позиция и да покажем, че имаме принципи, от които няма да се откажем. Не смятам, че се опитваме да филтрираме медиите, просто изразяваме своето отношение към тези, които манипулират обществото. Ние не водим война с медиите", допълни Петров.

Той е категоричен, че могат да докажат думите си.

Попитан дали ще имаме правителство, той отговори: "По-скоро не. Твърде много са различията между политическите субекти. Всички големи политически партии заявиха непримиримост да направят консенсус помежду им. Не сме получили покана от ГЕРБ. Фигурите на Соломон Паси и Росен Плевневлиев са противоречиви, би било обидно да преговаряме с тях. Няма да преговаряме с ГЕРБ и ДПС за съставяне на правителство."

Петър Петров сподели, че ще сформират група, която да преговаря с останалите партии за запазването на българския лев.

"Ако третият мандат бъде връчен на "Възраждане" - ще го върнем изпълнен и ще представим състав на кабинета. За нас е изключително важно да запазим финансовата независимост на България. Ако приемем еврото, то ще има изключително негативни последствия за икономиката на България.