Пулев - Джошуа най-рано през октомври

Спорт
20:16 - 14 Май 2020
2323
Пулев - Джошуа най-рано през октомври

Мачът за световната титла по бокс в тежка категория на Международната боксова федерация (IBF) между Кубрат Пулев и Антъни Джошуа ще се проведе най-рано през октомври, заяви промоутърът на шампиона Еди Хърн пред "Дейли Мейл", като уточни, че е почти невъзможно да има двубой между клиента му и Тайсън Фюри до края на тази година.

Кобрата е задължителен претендент за пояса на IBF, a мачът срещу Джошуа бе планиран за 20 юни на стадиона на футболния "Тотнъм" в Лондон. Заради пандемията от коронавирус обаче срещата първоначалното бе пренасрочена за 25 юли, а впоследствие бе отложена за неопределено време.

"С всичко случващо се и заради факта, че нямаме идея кога ще бъде позволено да се провеждат спортни събития с фенове, мачът няма да се проведе през лятото. Мисля, че ще бъде в прозореца между октомври и ноември. По-рано по-добре, защото не искаме да има разстояние от една година между последния и следващия двубой на Джошуа (б. ред. - британецът си върна световните титли след победа над Анди Руис на 7 декември 2019 г. в Саудитска Арабия).

Наскоро стана ясно, че интерес за домакинство на мача Джошуа - Пулев има от Саудитска Арабия и Китай.

Още през февруари, когато Фюри победи Дионтей Уайлдър и спечели световната титла на WBC, се заговори за британски сблъсък за обединение на поясите в тежка категория. Промоутърите на Циганския крал и Антъни Джошуа дори водеха преговори за мач преди задължителния с Кобрата.