Пулев след победата: Готов съм за световната титла 

Кобрата благодари и на онези, които са му пожелавали загуба на ринга

Бокс
08:54 - 24 Март 2019
2525
Пулев след победата: Готов съм за световната титла 

Кубрат Пулев е готов да се бори за световната титла в бокса. "Благодаря на българската публика, уникални сте", бяха първите думи на Кобрата след победата му над румънеца Богдан Дину в САЩ, която стотици проследиха в малките часове.

Пулев спечели с нокаут в седмия рунд, като преди това мина през аркада и беше изправен пред дисквалификация заради нечисти удари в задната част на главата.

"Понякога не правим нещата добре и това ни се връща. Сега се чувствам много добре. Просто се бия, тази аркада не беше много голям проблем, защото бях готов, а понякога кръвта ме кара да съм още по-гладен за успеха. Нямаше значение дали ще се изправи в седмия рунд, бях подготвен, можех да направя всичко. Боксирах се добре, показах добри удари, добра стратегия. Подготвихме се продължително и много добре и това се доказа на самия ринг”, каза най-тежкият ни боксьор при професионалистите след триумфа. 

Кобрата определи подготовката на Дину като много добра, но каза, че не успял да вкара сериозни удари срещу него, въпреки че е имал няколко попадения. "Важното е, че преодолях аркадата", анализира нашият спортист. Той коментира и ситуацията, при която реферите обсъждаха дали да го дисквалифицират малко преди нокаута: "Видяхте един прецедент в седмия рунд, който никога през живота ми не се беше случвал. Понякога, когато се опитват да ни направят мръсно, само ни правят по-големи. Винаги бъдете над нещата, както аз бях. Благодаря на всички пред екраните, благодаря и на тези, които искаха да не победя, разочаровах ги. Обичам и тях, обичам и тези, които бяха с мен в този ранен час, бяха будни и ме подкрепиха." 

"Планирам да продължа да се развивам - и аз, и брат ми да довършим започнатото. С всеки изминал ден, с всеки изминал мач се чувствам по-добре, по-усъвършенстван съм, радвам се и с всеки мач се подобрявам. Всички българи в залата бяха пощурели от удоволствие и кеф и им благодаря."

Богдан Дину пък призна поражението си с думите: Не знам какво ми стана, но не успях да го преборя.