Purecode - едно събитие за функционално програмиране

Техномания
11:07 - 13 Февруари 2023 (обновена)
1992
Purecode - едно събитие за функционално програмиране

Неформално събитие за софтуерни инженери с фокус върху функционалното програмиране с езици като Elixir, Erlang, Haskell и Kotlin.

Дата: 23 март

Локация: Евент център Sopharma, София, България

Организатор: Quanterall

Сблъсквали ли сте се с изискванията към дадено софтуерно решение и гаранциите, които кода ви дава, че отговаря точно на тези изисквания? 

Искате ли да поговорим за това как Алгебричните Типове могат да Ви помогнат при изграждането на критични за вашия бизнес приложения или как да изберете по подходящи абстракции за прихващане на грешки и много други техники и инструменти, които могат да помогнат в ежедневната ни работа като програмисти. 

Събитието purecode –  Functional Programming Talks ще предложи няколко лекции с фокус върху различните функционални програмни езици - Elixir, Erlang, Haskell и Kotlin. Ще се разгледат теми като как функциите могат да помогнат да се разрешат често срещани проблеми и как да се внедри peer blockchain възел в Erlang и защо Elixir е идеален за поточно предаване на данни, едновременни връзки и актуализации и паралелни изчисления. 

На сцената ще излязат осем лектора от България, Швеция и Англия  с дългогодишна експертиза във функционалното програмиране, за да споделят добри практики и опит. Те са отворени за дискусия и ще очакват въпроси, и предложения от публиката.

Събитието е насочено към програмисти, които използват или имат интерес към функционалното програмиране. Входът е свободен, но се изисква предварителна регистрация. Желаещите да присъстват, могат да се регистрират тук.

Събитието ще завърши с нетуъркинг сесия, където гостите и лекторите ще могат да дискутират повече по темата с питие и хапки.

Повече за лекторите и програмата на www.purecode.tech