Пускат 1,3 км участък от Северната дъга на софийския околовръстен път

Актуални новини
08:29 - 28 Ноември 2020
2100
Пускат 1,3 км участък от Северната дъга на софийския околовръстен път

Движението по обновения 1,3 км участък от Северната дъга на Софийския околовръстен път ще бъде пуснато днес преди обед. Това е отсечката след пътния възел със Северната скоростна тангента до кръстовището за с. Мировяне и кв. „Требич“, съобщиха от АПИ.

Продължават ремонтните дейности в още две отсечки от Северната дъга на околовръстния път, които се предвижда да завършат до края на 2020 г.

До 10 декември се очаква да приключи ремонтът в отсечката, която започва след кръстовището с второкласния път II-16 Нови Искър – Своге и завършва преди кръстовището с ул. „Хаджи Димитър“ в Нови Искър, с дължина 2,5 км. До края декември ще приключи обновяването на още 2,1 км - между пътния възел със Северната скоростна тангента и пътния възел за Челопечене.

Ремонтните дейности на пътното платно включват усилване на конструкцията с мрежи, където е необходимо, подмяна на асфалтовата настилка, както и възстановяване на банкетите и уширенията, подобряване на отводняването и почистване на крайпътната растителност.

Обновяват се и 5 съоръжения в отсечките, които не са ремонтирани от построяването им през 70-те години на миналия век. Изпълняват се дейности по усилване на пътните плочи на съоръженията, подмяна на опорните конструкции, нови тротоарни конзоли. Предвидени са и ремонтни дейности по долното строене на съоръженията, които ще се извършват без спиране на движението.

През 2021 г. ще продължи ремонтът на още над 14,5 км от Северната дъга в участъка след пътния възел със Северната скоростна тангента до пътния възел с бул. „Ботевградско шосе“.