Пускат допълнителни влакове до Граф Игнатиево за авиошоуто на 14 септември

Общество
17:53 - 10 Септември 2024
1071
Пускат допълнителни влакове до Граф Игнатиево за авиошоуто на 14 септември

БДЖ пуска допълнителни влакове по линията Пловдив – село Граф Игнатиево и обратно за авиошоуто на 14 септември в Авиационната база. Мащабните авиационни демонстрации са по случай 20 години от приемането на Република България в НАТО и 35 години самолет МиГ-29 на въоръжение в българските Военновъздушни сили (ВВС), съобщиха от летището. 

Поради очаквания натоварен трафик през деня, организаторите препоръчват на посетителите от Пловдив и околните населени места да използват за придвижване междуградските автобуси и жп транспорт. Допълнителни влакове, тръгващи от Централна гара - Пловдив, са предвидени за 07:45 ч., 09:05 ч., 09:45 ч., 10:50 ч. Отпътуващите от гарата на с. Граф Игнатиево ще са в 13:13 ч., 14:47 ч.; 16:26 ч., 17:00 ч.

В 09:00  часа авиобаза Граф Игнатиево ще отвори два входа за преминаване. Централният вход на летището ще е за преминаване на пешеходци и автомобили само с официални гости, медии и лица с пропуски, а входът само за пешеходци ще бъде този, който е в непосредствена близост до жп гарата на селото. Официалното откриване на авиационното събитие и начало на демонстрациите в небето над летището ще бъде в 10:30 ч. и ще продължи с четиричасова интензивна и богата летателна програма. 

За пътуващите с автомобилен транспорт стадионът на село Граф Игнатиево ще бъде обособен като допълнителен паркинг. Регулацията на движението и паркирането в района ще се осъществява съвместно с органите на МВР.  

Областна дирекция на МВР в Пловдив предупреждава водачите, преминаващи през републикански път II-64 - Пловдив-Карлово, че са възможни задръствания във времевия интервал от 08:00 ч. до 16:00 ч. Препоръчително е за пътуващите с друга цел в двете посоки да използват обходния маршрут през с. Царимир – с. Церетелево - с. Неделево - с. Голям Чардак - с. Малък Чардак – с. Строево – с. Труд – гр. Пловдив.

С оглед необходимите мерки за сигурност на събитието, няма да бъдат пропускани граждани, носещи огнестрелно и хладно оръжие, хора в нетрезво състояние и такива, пренасящи алкохол, дронове, домашни любимци, плажни чадъри и обемист багаж.