Пускат движението по "Т.Каблешков" в петък

Затварят кръстовището на булеварда с "Костенски водопад"

Новини
11:53 - 19 Октомври 2020
1869
Пускат движението по "Т.Каблешков" в петък

На 22-ри срещу 23-и октомври  ще бъде пуснат за движение участъкът на бул. "Т. Каблешков" между бул. "България" и ул. "Боянски водопад" в София. Това съобщи зам.-кметът по обществено строителство Ангел Джоргов. 

За 2 седмици ще бъде затворено за движение кръстовището на булеварда с ул. "Костенски водопад". Ще се работи и по довършителни дейности от ул. "Костенски водопад" до ул. "Деян Белишки" Заради дъждове през юни и юли има забавяне на обекта около 1 месец.

Освен това изпълнителят трябваше да се съобрази с няколко частни проекта за изграждане на топлопроводи и газопроводи и с премахването на недействащ топлофикационен колектор. Така към средата на ноември ще бъде завършени дейностите по булеварда в участъка до кръстовището с ул. "Луи Айер". Самото кръстовище обаче и рехабилитацията по северното платно ще останат за догодина, защото влизаме в зимния сезон, обясни Джоргов.

В момента се работи и по ремонта на ул. "Николай Коперник" - от хотел "Плиска" до бул. "Шипченски проход". Там дейностите вървят по график. 

Ще се обяви съвсем скоро процедура за избор на изпълнител за ремонт на трамвайното трасе на линия 5. Идеята е там дейностите да стартират през март-април 2021 г., ако няма обжалване на процедурата. Срокът на строителството е 2 г. Става дума за целия участък от ул. "Алабин" до "Княжево".

Проектира се и следващият участък от бул. "Т. Каблешков" от ул. "Луи Айер" в посока изток, както и на ул. "Филип Кутев". Знаете, че двата обекта са част от вътрешния ринг и тяхното изграждане е приоритет за следващите 1-2 г. Обявена е процедура и за Източната тангента - между Северната скоростна тангента и "Ботевградско шосе".

Други обекти, по които ще се работи догодина са булевардите "Първа българска армия" и "Рожен". Скоро ще обявим и 3-годишна програма за строителство на нови детски градини и ясли, каза още Джоргов.