Пускат движението по ремонтирания участък на „Тракия“ край Чирпан

Общество
08:17 - 23 Април 2021
2001
Пускат движението по ремонтирания участък на „Тракия“ край Чирпан

След ремонт днес пускат 10-километровата отсечка на магистрала "Тракия", между пътните възли "Чирпан" и "Чирпан-Изток", чийто ремонт започна през февруари.

„Гаранцията за ремонта е в дейностите, които предвидихме, за да се възстанови точно този участък, благодарение на предварителните проучвания. С ремонта на следващите 23 км ще приключи рехабилитацията на проблемния участък, който създаваше дискомфорт при пътуване“, каза инж. Даниел Иваничков от Агенция „Пътна инфраструктура“.

От днес ще се работи по следващите над 23 км от магистралата между Чирпан и Стара Загора, ще бъдат затворени и двете платна, осигурени са обходни маршрути.

Пътуващите от София към Бургас ще се отклоняват при пътен възел „Чирпан - Изток“ на АМ „Тракия“ по път II-66. От там по второкласния път ще продължават до пътен възел „Стара Загора – Кольо Ганчев“, който е на път II-66 и път I-5 Стара Загора - Димитровград. След това движението е по път I-5 до пътен възел „Стара Загора“, където шофьорите ще продължават по АМ „Тракия“.

Пътуващите от Бургас към София ще се отклоняват при пътен възел „Стара Загора“ на АМ „Тракия“ по път I-5 до пътен възел „Стара Загора – Кольо Ганчев“. От там по път II-66 ще продължават до пътен възел „Чирпан - Изток“, за да се качат отново на АМ „Тракия“. 

Ремонтът трябва да приключи в началото на летния туристически сезон.