Пускат писти на Банско още за 8 декември

Новият кмет Иван Кадев заяви, че туристическият бранш ще продължи да бъде основен за общината

Новини
18:09 - 05 Декември 2019
2357
Пускат писти на Банско още за 8 декември

Сезонът във водещия ски курорт в България - Банско, ще бъде открит на 14 декември с участието на олимпийския шампион Марио Мат от Австрия и куп изненади за гостите на курорта. По пистите в Банско вече има над 80 сантиметра сняг, благодарение на благоприятното време в последните дни, разкри маркетинг директорът на "Юлен" Иван Обрейков.

"Тази сутрин в Банско беше минус осем градуса, много студено, хубаво зимно време, всички улици са почистени. Официалният старт на сезона е на 14 декември. Много добри температури за производство на сняг, от три дена оръдията работят постоянно, от върха до 2000 метра има над 80 сантиметра сняг. Сега целта ни е да вържем долните писти с по-горе, за да можем да отворим курорта. Ски легендата Марио Мат ще бъде гост и ще открие сезон 2019/20. Откриването ще бъде доста интересно и пак ще има награди", заяви на пресконференция днес Обрейков.

Той разкри също така, че в момента екипите на "Юлен" работят и за по-ранното пускане на част от пистите. Твърде вероятно е, както всяка година, част от съоръженията да работят още за студентския празник - 8 декември. Обрейков заяви пред медиите, че идната седмица ще бъдат обявени и цените на ски картите. "Токът, горивото и водата струват много и оказват влияние върху цените, така че за момента не мога да кажа нищо, но предполагам, че до средата на следващата седмица ще стане ясно", обясни Обрейков. Той показа и седмата поредна статуетка за "Ски курорт номер 1 в България", която Банско получи преди дни в Кицбюел.

Новият кмет на Банско Иван Кадев заяви, че туристическият бранш ще продължи да бъде основен за общината и ще може да разчита на нейната подкрепа.