Пуснаха 19-годишния джигит, хвърчал със 140 км/ч

Синът на нотариус е на свобода след подписка

Новини
15:21 - 01 Юни 2024
5898
Пуснаха 19-годишния джигит, хвърчал със 140 км/ч

С най-леката мярка за неотклонение "Подписка" излиза от ареста 19-годишният Петър Попов, обвинен в пътно хулиганство. Районният съд в Пловдив отхвърли искането на прокуратурата за постоянно задържане.

На 27 май младежът управлявал Мерцедес със 140 км/ч по бул. "България" при ограничение 50 км/ч. Препускането му е записано на клип и споделено в социалните мрежи.

Страните влязоха в съдебната зала с над час закъснение, след което единият адвокат на Попов Георги Кутрянски поиска време, за да се запознае с материалите по делото. Съдия Методи Антонов помоли журналистите да напуснат залата по време на заседанието.

При снемането на самоличността на обвиняемият, младежът заяви, че е собственик на фирма за маркетинг. Има книжка от ноември 2022 г., но за краткия си стаж като шофьор е натрупал редица актове, фишове и наказателни постановления. Баща му е нотариус.

Прокурорът Пламен Пантов посочи, че обоснованото предположение за вината на Петър Попов може да се направи въз основа на свидетелски показания. По думите му двама очевидци са разказали, че младежът е карал из града със 100 км/ч.

Разпитани са още полицейски служители, които са го спрели, към делото са приобщени клипове от инстаграм профила на младежа, на които се вижда високата скорост, с която управлява мерцедеса.

"Видно от същите, макар деянието да е извършено в тъмната част на денонощието, Попов е управлявал при интензивен трафик. Криволичейки е изпреварвал други автомобили с изключително висока и несъобразена скорост", каза прокурор Пантов.

Според защитата не е ясно дали точно Петър е управлявал мерцедеса. Адвокат Надежда Попова твърди, че той бил разменил колата си с негов приятел и често се случвало друг да кара возилото.

След като се запозна с казаното от двете страни, съдия Антонов определи искането на прокуратурата за неоснователно. Според него не е доказано, че в случая става въпрос за хулиганство. Нямало очевидци на шофирането, записано на клипове, нито пък е ясно кой точно е бил зад волана.

По думите ми младежът е с добри характеристични данни. Решението подлежи на обжалване пред Окръжния съд.