Пуснаха двама крадци на ток

Новини
14:32 - 17 Ноември 2020
1306
Пуснаха двама крадци на ток

Тричленен състав на Окръжен съд – Кюстендил потвърди определение на Районен съд – Кюстендил, с което е изменена мярката за неотклонение от „Задържане под стража” в „Домашен арест”, по отношение на обвиняемите в неправомерно присъединяване към електроразпределителната мрежа и кражба на електроенергия, с цел добив на криптовалута – Илиян С. и Светослав К.

С определение на Окръжен съд от 26.08.2020 г., двамата бяха с мярка „Задържане под стража”, като депозираха в районния съд молби за нейното изменение в „Подписка”.

От събраните до момента гласни доказателства и доказателствени средства може да се направи извод, че към настоящият момент за Илиян С. е налице обосновано предположение единствено за извършено престъпление.

Същото не е тежко по смисъла на НК, тъй като за това престъпление се предвижда наказание „лишаване от свобода” до 5 години. И същевременно е разколебано предположението да е съпричастен към квалифицираната кражба на ток. Не би могло да се направи извод за съществуваща опасност от укриване. Що се касае до предпоставката – опасност от извършване на престъпление, видно от справката за съдимост, обвиняемият е осъждан. Отрицателна характеристика е обстоятелството, че при проверка от страна на служители на РУ-Кюстендил на обект, находящ се в гр. Кюстендил, ул. „Прогона” №29, Илиян С. е отказал да ги допусне на територията на халето. 

Същото решение е взето и по отношение на Светослав К.