Пуснаха движението през детелината на булевард "България" (СНИМКИ)

Няма рамка, която да ограничава височината на камионите

Общество
12:20 - 20 Октомври 2024
1932
Пуснаха движението през детелината на булевард "България" (СНИМКИ)

Отвориха пътната връзка от бул. "България" към Околовръстен път в посока "Младост". Надеждата е затрудненията и задръстванията там вече да са в миналото.

Само в участъка при детелината все още аварийно се укрепва мостовото съоръжение.

Решението кога пътят да бъде отворен стана повод за спор между Столичната община и Агенция "Пътна инфраструктура" във връзка с неизпълнени изисквания на защитните мерки.

Още в петък, когато Столична община обяви намерението си да отвори пътя, от Агенция "Пътна инфраструктура" заявиха, че отказват да съгласуват временната организация, защото тя не гарантира безопасността.

Снощи общината потвърди намерението си да отвори участъка, като определи позицията на АПИ за класически пример на манипулативни твърдения и неистини с цел създаване на хаос.

В позицията си казват още, че укрепването е изпълнено спрямо всички инженерни предписания на строителните експерти и законовите и технически изисквания.

И са готови да защитават действията си в съда.

Тази сутрин от АПИ изпратиха съобщение до медиите, че удобството на гражданите е най-важно и движението при детелината се пуска, въпреки че според тях не е изпълнено изискването за рамка за височина на камионите.

Спорът между институциите започна в края на май с това кой отговаря за ремонта на надлеза и чия собственост е той.