Пуснаха фалшиви лири за Брекзит

Премиерът Борис Джонсън изгря на ментетата

Актуални новини
15:41 - 10 Август 2019
6566
Пуснаха фалшиви лири за Брекзит

Премиерът Борис Джонсън и лидерът на Камарата на общините Джейкъб Рийс-Мог, известни като горещи привърженици на Брекзит, бяха окарикатурени върху фалшиви банкноти от 10 и 20 паунда.

След встъпването си в длъжност като премиер на Великобритания Джонсън обеща, че ще изведе страната от Европейския съюз преди крайния срок до 31 октомври 2019 г., пише novini.london.

Парите, произведени от група срещу Брекзит, са с ликовете на британския премиер Борис Джонсън и лидера на Камарата на общините Джейкъб Рийс-Мог, съобщи „The Guardian”, цитиран от БГНЕС.

Банкнотата с надпис "Bank Brexit” е с лицето на Джонсън и, въпреки че е използвана банкнотата от 10 лири, номиналът й е от 350 милиона паунда. Надписът под лика на премиера гласи „Обещавам да не плащам сумата от 350 милиона лири".

Според вестника, необичайните банкноти са били изработени и след това разпространени от групата „Битка за Европа”, която провежда кампании за спиране на излизането на Великобритания от ЕС.

Том Хокенхъл, уредник в Британския музей, заяви, че пародийните банкноти „влизат в историята” и че музеят е готов да включи в колекцията си и банкноти в подкрепа на Брекзит.