Пуснаха мобилни оператори в Боровец срещу 200 лв. наем

Топ
14:26 - 02 Юни 2020
3589
Пуснаха мобилни оператори в Боровец срещу 200 лв. наем

Мобилни оператори наемат без търг и конкурс общински имот в Боровец и Клисура, срещу наеми от съответно 200 лв. и 100 лв. без ДДС. Това решиха общинските съветници в Самоков на сесията, състояла се на 21 май.

Писмо за наемане на общински имот, намираща се в местността „Чамкория“ в Боровец, е подадено от Георги Митрин – мениджър „Наемане и регулация на обекти за България и Унгария“ към „Теленор България“ ЕАД. За да бъдат монтирани телекомуникационни съоръжения и оборудване на мобилния оператор. Така мобилният оператор ще използва общински имот с площ 0,5 дка за срок от 10 години срещу месечен наем от 200 лв. без ДДС.

Такова искане е постъпило и от страна на Андрей Борисов – директор “Инфраструктура на мрежата и фиксирани услуги” към “А1 България” ЕАД. Тук става въпрос за наемане на общински терен в местността “Коричето”, в землището на село Клисура. Целта е поставяне на телекомуникационни съоръжения. Договорът  отново е за период от 10 години, а наемът е в размер от 100 лв. без ДДС – цена, заплащана от наемателя по стария договор.

Наемателите ще бъдат задължени, съгласно договора за наем, да използват общинския имот за монтирането на телекомуникационни съоръжения и оборудване за развитие на мобилната мрежа и осигуряване на стабилна и ефективна връзка.