Пуснаха на свобода Иван Капитана, шофирал с над 3 промила

Общество
17:48 - 23 Април 2024
1586
Пуснаха на свобода Иван Капитана, шофирал с над 3 промила

Районният съд в Пловдив пусна на свобода Иван Капитана, който бе хванат да шофира с над 3 промила. Съдия Кацарев не наложи на шефа на мотоклуб "Vagabond's MC" никаква мярка за неотклонение. Прокуратурата, обаче ще обжалва решението пред Окръжния съд.

"Признал е вината си. Наложило се е спешно да отиде при майка си във връзка с детето му. Само това сподели", коментира адвокатът му Орлин Търновалийски.

На журналистически въпрос дали има повдигнато обвинение за катастрофа с причинени телесни повреди, защитникът посочи, че на този етап няма такова. "Няма обвинекие за ПТП, няма данни за телесни повреди. Има само данни по делото, че една жена се оплакала. Посетила е болница и не е установено нищо", посочи адв. Търновалийски, цитира Марица.

Представителят на обвинението Елена Богданова заяви, че нямам как на този етап да се повдигне обвинение за телесна повреда. Жената вчера е била оперирана, няма данни от болницата за състоянието ѝ. "Към момента ние нямаме съдебномедицинска експертиза, на базата на която да се установи механизмът и начинът на получаване на травмата и нейния вид", посочи прокурорът. От обвинението ще протестират решението на съдия Кацарев, като вероятно тогава ще има информация за пострадалото лице.