Путин готов да помага на Китай с коронавируса

Тръмп и Трюдо със спешен рфазговор по темата

Актуални новини
19:53 - 31 Януари 2020
3693
Путин готов да помага на Китай с коронавируса

Руският президент Владимир Путин каза, че страната му е готова да помогне на Китай в преодоляване на последиците от заразата с коронавируса, предаде ТАСС. Путин също така изрази увереност, че благодарение на решителните мерки, взети от китайското ръководство, разпространението на епидемията ще бъде спряно, а щетите от нея минимализирани.

Президентът на САЩ Доналд Тръмп и канадският премиер Джъстин Трюдо са провели телефонен разговор, в който са обсъдили освен търговски въпроси и ситуацията с епидемията от новия коронавирус, предаде ТАСС.

Същевременно изследователят Гейбриъл Леунг от Хонконгския университет смята, че до 75 800 души може да са били заразени с новия коронавирус, тръгнал от китайския град Ухан, предаде ДПА.

Леунг и други учени са направили прогнозни модели на мащабите на заразата и на базата на тях са публикували статия в научното издание "Лансет". Учените предупреждават властите по света да изготвят планове за действие и за намеса особено в градове, които са в близки връзки с Ухан и други китайски мегаполиси, обобщава БТА.