Путин и Катар разрушили проекта за Суперлигата

Руският президент призовал Роман Абрамович да нареди на Челси да се оттегли от проекта

Актуални новини
12:20 - 24 Април 2021
6899
Путин и Катар разрушили проекта за Суперлигата

Интересна история за Суперлигата публикува германският "Зюддойче цайтунг", която прилича на шпионски сценарий от "Холивуд". Според германските медии банковите магнати на "JP Morgan" са били само прикритие за историята, а основният спонсор на Суперлигата са шейховете на Саудитска Арабия, водени от спорния принц Мохамед бин Салман, който не успя купи Нюкасъл.

Голяма роля в целия сценарий, който изглежда невероятен, играел Владимир Путин, който призова Роман Абрамович да нареди на Челси да се оттегли от проекта.

Русия беше домакин на последното световно първенство през 2018 г. и има отлични отношения с ФИФА и УЕФА, които наградиха Санкт Петербург за организацията на финала на Шампионската лига. След разкриването на фона на цялата игра със саудитците, катарските босове на Манчестър Сити реагираха.

Собствениците на Абу Даби Юнайтед Груп не искаха да участват в проекта, финансиран от Саудитска Арабия - страна, която няма добри отношения с Катар, така че "гражданите" се оттеглиха от проекта веднага след Челси.

Ето защо ПСЖ не беше част от Суперлигата, въпреки че беше планирано. Там управляват сили от катарската столица, а първият човек на френския шампион е Насер Ал Калайфи, катарски бизнесмен.

Премиерът на Обединеното кралство Борис Джонсън се включи в цялата игра, заплашвайки със строги наказания английската шестица от ренегати в Шампионска лига - Челси, Манчестър Сити, Манчестър Юнайтед, Ливърпул, Арсенал и Тотнъм,

които са основателите на Суперлигата. По този начин еуфорията около проекта продължи само два дена.