Путин и Шойгу обсъдиха важно учение

Новини
12:25 - 17 Април 2023
1630
Путин и Шойгу обсъдиха важно учение

Руският министър на отбраната Сергей Шойгу днес осведоми президента Владимир Путин за военни учения, провеждани от Тихоокеанския флот, предаде Ройтерс.

Руската държавна телевизия излъчи кадри, на които Шойгу казва на Путин, че тренировките включват търсене и унищожаване на подводници и военноморски формирования, както и практическа артилерийска стрелба по въздушни и военноморски цели, уточнява БТА.

"Първият етап на внезапната проверка наистина беше извършен на много високо ниво. Бих искал да изкажа благодарността си на всички, които участваха в организирането на ученията", казва в отговор държавният глава.

"За нас е очевидно, че днес имаме ясни приоритети за използването на въоръжените сили и това се отнася най-вече за украинското направление и за всичко, свързано със защитата на нашия народ в Донбас, в другите нови територии", казва още Путин. "Но никой не е отменил задачите по развитието на флота, включително и на тихоокеанския театър, така че Ви моля да продължите тази работа", подчертава руският президент.

Ученията се провеждат в момент, в който китайският министър на отбраната Ли Шанфу е на посещение в Москва, отбелязва Ройтерс.