Путин лично ръководи военни учения

Новини
19:29 - 18 Февруари 2022
2345
Путин лично ръководи военни учения

Президентът на Русия Владимир Путин ръководи планираните за събота учения на силите за стратегическо възпиране с използването на балистични и крилати ракети. Това съобщиха от руското министерство на отбраната на фона на изострянето на отношенията между Москва и Вашингтон, предаде БНР. В учението ще участват и въздушно-космическите сили, Южният военен окръг, стратегическите ракетни войски, Северният и Черноморският флот, обявиха от министерството. Това се случва на последния ден от съвместните маневри на Русия и Беларус, които започнаха на 10 февруари.

В прессъобщението се уточнява, че ученията са предварително планирани, а целта е да бъде проверена готовността на органите за военно управление, бойните разчети, екипажите на бойните кораби и стратегическите ракетоносци и надеждността на въоръженията на стратегическите ядрени и неядрени сили.

От военното ведомство съобщиха още, че по инициатива на американската страна за петък вечерта е насрочен телефонен разговор между министрите на отбраната на Русия Сергей Шойгу и на САЩ Лойд Остин.


За среща с Владимир Путин в Москва пак в петък пристигна президентът на Беларус Александър Лукашенко. Той обяви че планира да се присъедини към руския си колега Владимир Путин при наблюдението на военните учения.