Путин насъсква ФСБ срещу "националните предатели"

Русия
22:05 - 19 Март 2024
2399
Путин насъсква ФСБ срещу "националните предатели"

Президентът на Русия Владимир Путин поръча на ФСБ - Федералната служба за сигурност, да не забравят за предателите, извършили престъпления против Русия, да ги издирят един по един, така че те да получат наказание без срок на годност.

Путин участва в национално заседание на Федералната служба за сигурност, на което обърна специално внимание за опитите на диверсионно-терористични групи да проникнат на територията на Русия. "Когато аз казах за тези предатели, аз моля, така както никога до този момент, да не се забравя, кои са те и да се открият поименно", цитира думите му държавната агенция ТАСС.

"Ние ще ги наказваме без давност и независимо къде се намират те", заканва се Путин.

Искането на Путин се представя като молба към ведомството да отдели достатъчно внимание на това направление в своята дейност, "за да не пострада никой друг".

В речта си пред Федералната служба за сигурност (ФСБ), основният наследник на КГБ от съветската епоха, руският президент Владимир Путин впрегна усилията на службата и в искането да помогне на руските компании да разбият западните санкции и да разширят влиянието си на нови пазари по света.