Путин побесня: Руски инфлуенсъри си спретнаха развратно парти

Вече има и първи осъден, който заради оскъдното му „облекло“, което е състояло само от един чорап, е осъден на 15 дни в затвора и глоба от 200 000 рубли

Новини
13:10 - 30 Декември 2023
7542
Путин побесня: Руски инфлуенсъри си спретнаха развратно парти

Каймакът на руската инфлуенсърска общност стъпи накриво по празниците и успя да вбеси президента Владимир Путин. Причината – организираха си полуголо парти. На него присъства и певецът Филип Киркоров, който беше принуден публично да се извини.

Анастасия Ивлеева – изключително популярен руски блогър и инфлуенсър – организира провокативното събитие в известния клуб „Мутабор“ в Москва. Изискванията за полуголо облекло на всички присъстващи донесоха изключително тежки критики от руската православна църква и подкрепящите войната в Украйна. Един от гостите, рапърът Николай Василиев, се появи само с чорап, който скрива гениталиите му.

Останалите присъстващи бяха облечени с оскъдно еротично облекло. Сред тях беше и певецът Филип Киркоров, който е облечен с мрежеста дреха.

Всички много се забавляваха. Никой не мислеше, че може да стане такъв проблем, коментира един от присъстващите на партито пред в-к „Гардиън“, който поиска да остане анонимен.

Кадри от полуголото парти бързо обиколиха социалните мрежи и бурята от негативни коментари не закъсня.

„Тази страна е във война, но тези чудовища, отрепки, организират подобно нещо! На тях не им пука какво се случва у нас“, каза Владимир Соловьов, един от най-известните руски телевизионни водещи, в публикация в Телеграм.

„Как да обясня на племенника си, който участва в специалната операция и загуби и двата си крака, за какво се е бил? За какво е останал инвалид? За бельото на Ивлеева ли?“, възмути се активистът Екатерина Мизулина.

„Това събитие е пример за содомизъм и ЛГБТ пропаганда“, заяви Витали Бородин, началникът на федералния проект за защита и антикорупция.

Реакциите достигнаха и до официална Москва, като някои западни медии твърдят, че президентът Владимир Путин побеснял след като видял кадри от полуголото събитие.

Събитието почерни тези, които взеха участие в него, коментира говорителят на руското външно министерство Мария Захарова.

Официалните извинения също не закъсняха.

Анастасия Ивлеева публикува извинение в социалните мрежи с дължина 21 минути. През сълзи тя се извини за събитието. По думите ѝ дрескодът на участниците в партито е бил изцяло техен избор. Тя е изправена и пред евентуална затворническа присъда.Певецът Филип Киркоров също се извини.

Има моменти в живота на всеки човек, когато минаваш през грешната врата. В настоящата ситуация артист от моя калибър не може толкова безотговорно да се включва в подобни събития. Аз се извинявам и моля за вашата прошка, каза Киркоров в официалното си изявление.

Ксения Собчак, за която се твърди, че е кръщелница на Владимир Путин и която също е присъствала на полуголия купон, също се извини.

„Ако някой се е обидил от външния ми вид, съжалявам. Не искам да си докарам омраза и гняв заради този глупав инцидент“, каза Собчак.

Вече има и първи осъден за присъствието на партито – рапърът Николай Василиев. Заради оскъдното му „облекло“, което е състояло само от един чорап, той е осъден на 15 дни в затвора и глоба от 200 000 рубли.

„Присъдата е за участие в парти в клуб „Мутабор“, използване на вулгарен език и разпространение на пропаганда за нетрадиционни сексуални връзки“, става ясно от документи по делото.

Скандалът идва в момент, в който руският президент Владимир Путин обяви, че ще се кандидатира за шести президентски мандат за изборите през март месец. В новата си кампания той засили риториката за социален консерватизъм, призовавайки руснаците да имат по осем или повече деца.