Путин подкрепи Камала Харис

Руският президент с язвителен коментар, ден след като Вашингтон обвини Москва, че се опитва да повлияе на вота

Русия
14:52 - 05 Септември 2024
3351
Путин подкрепи Камала Харис

Руският президент Владимир Путин обяви, че подкрепя Камала Харис на предстоящите президентски избори в САЩ. Този коментар той направи язвително, ден след като Вашингтон обвини Москва, че се опитва да повлияе на вота.

Руският президент е на Източния икономически форум във Владивосток.

„Русия преди искаше Джо Байдън да спечели президентските избори в САЩ, но сега подкрепя Камала Харис пред Доналд Тръмп“, заяви президентът Владимир Путин.

По-рано тази година, преди Байдън да се оттегли от надпреварата, Путин беше заявил, че го предпочита пред Тръмп, защото Байдън е по-предсказуем политик от „старата школа“, пише Ройтерс.

„Бившият американски президент Доналд Тръмп наложи толкова санкции на Русия, колкото не е налагал, който и да е президент досега, и ако Харис се справя добре, може би ще се въздържи от подобни действия“, посочи той.

Коментарите на руския лидер идват ден след като Съединените щати повдигнаха обвинения срещу двама служители на държавната руска новинарска мрежа RT и наложиха санкции на нейните водещи редактори.

Вашингтон ги обвини, че са се опитали да повлияят на предстоящия вот в САЩ. 

„В края на краищата това е избор, който трябва да направи американският народ, ние ще уважим този избор“, завършва изказването си Путин, предаде бТВ.