Путин поздрави рожденика Берлускони

Магнатът бе диагностициран с коронавирус на 2 септември, след което бе хоспитализиран

Свят
15:01 - 29 Септември 2020
1392
Путин поздрави рожденика Берлускони

Руският президент Владимир Путин поздрави за рождения му ден бившия италиански премиер Силвио Берлускони, който днес навърши 84 години, съобщи пресслужбата на Кремъл, цитирана от ТАСС.

"В телефонен разговор Владимир Путин поздрави топло за рождения му ден бившия министър-председател на Италия, лидер на партията "Напред Италия" Силвио Берлускони. Президентът на Русия му пожела също крепко здраве и най-скорошно възстановяване след прекараното заболяване от коронавирус", се казва в комюникето.

В събота италианският в."Месаджеро" съобщи, че бившият премиер остава заразен с коронавирус, като е дал поредна положителна проба. Берлускони се чувства добре, ако не се брои, че усеща умора, и се намира под карантина в своята вила в Аркора. Във връзка с това са отменени всички тържества по случай рождения му ден.

Берлускони бе диагностициран с коронавирус на 2 септември, след което той бе хоспитализиран с двустранна пневмония в ранен стадий. На 14 септември бившият италиански премиер бе изписан от болница. Самият Берлускони призна, че в определен момент се е чувствал много зле и се е страхувал за живота си. Той нарече болестта "адска".