Путин предложи на Пласидо Доминго пост в Кремъл

Испанският тенор засега е отклонил поканата заради свръх ангажименти

Русия
11:19 - 26 Октомври 2020
2234
Путин предложи на Пласидо Доминго пост в Кремъл

Руският президент Владимир Путин е предложил на Пласидо Доминго да стане член на Съвета по култура и изкуство към Кремъл, съобщи известният оперен певец и диригент в телевизионния ефир на руския Първи канал.

„Владимир Путин великодушно ме покани да вляза в Съвета по култура и изкуство. За мен би било чест да приема това предложение, но за съжаление плътният график на гастролите ми не ми позволява засега. Все пак имаме договорености за бъдещо сътрудничество и през този театрален сезон аз няколко пъти ще се връщам в Москва", поясни Доминго.

На 21 октомври Пласидо Доминго дирижира спектакъла „Манон Леско" в Болшой театър, а на 24 октомври на същата сцена се състоя гала концертът „Болшой и Пласидо Доминго: живот в операта".

„Имах 10 чудесни дни в Москва и най-вече в Болшой театър, където се състоя моят диригентски дебют, 46 години след певческия ми дебют там. Болшой е един от най-величествените театри, където съм гастролирал. Той има особена атмосфера и за мен е чест да излизам на тази легендарна сцена", заяви в интервюто испанският маестро, който винаги е демонстрирал специално отношение към Русия.

Специално за ролята си в „Дама Пика" големият тенор е научил партията си на руски език.