Путин проговори за катастрофата с Пригожин

Държавният глава изразява съболезнования на семействата на загиналите и определя основателя на „Вагнер” като талантлив бизнесмен

Новини
19:39 - 24 Август 2023
10514
Путин проговори за катастрофата с Пригожин

Руският президент Владимир Путин говори за първи път за самолетната катастрофа с Евгений Пригожин. Държавният глава изразява съболезнования на семействата на загиналите и определя основателя на „Вагнер” като талантлив бизнесмен, пише Би Би Си.

В реч, излъчвана по телевизията, Путин обясни, че е научил за самолетната катастрофа в четвъртък сутринта. По думите на президента следователите ще проверят какво се е случило, но това ще отнеме време.

Правейки препратка към прекратения бунт от юни, Путин продължава: „Това беше човек със сложна съдба, който допусна сериозни грешки в живота си, но също така се стремеше да постигне необходимите резултати”, заявява той.

Държавният глава подчерта, че „доколкото му е известно” Пригожин едва вчера се е върнал от Африка. Смята се, че през последните дни шефът на „Вагнер” е бил в Западна Африка, където анализатори коментират, че групировката е опитвала да разшири обхвата си.