Путин реши да се ваксинира

68-годишният президент каза по-рано, че „Спутник V” е ефективна и безопасна

Свят
11:20 - 28 Декември 2020
2950
Путин реши да се ваксинира

Владимир Путин ще получи ваксината „Спутник V” срещу коронавирус, заяви говорителят на Кремъл пред държавния телевизионен канал "Россия1", цитиран от "Ройтерс".

"Той каза, че ще бъде ваксиниран, той взе това решение и чакаше, докато всички формалности бъдат изпълнени", каза Дмитрий Песков.

Страната стартира програма за доброволна ваксинация с произведената в Русия ваксина по-рано през декември, започвайки с най-уязвимите групи в Москва.

Хората на възраст над 60 години могат да започнат да се ваксинират в понеделник, каза кметът на Москва Сергей Собянин на уебсайта си в неделя, ден след като руското министерство на здравеопазването заяви, че ваксината е одобрена за употреба от възрастни хора след отделен опит.

68-годишният Путин каза по-рано, че „Спутник V” е ефективна и безопасна, тъй като не вижда причина хората да не бъдат ваксинирани.

От началото на избухването на коронавирус в Русия, Путин работи основно от разстояние, провежда срещи чрез видеовръзка и има ограничени пътувания.

През август той каза, че една от дъщерите му е участвала в клиничното изпитване на ваксината и се чувства добре след това.