Путин: Русия не иска да възвърне статута си на свръхсила от съветско време

Руският президент заяви, че САЩ не са си взели поука от грешките на Съветския съюз

Свят
08:42 - 21 Юни 2019
1736
Путин: Русия не иска да възвърне статута си на свръхсила от съветско време

Руският президент Владимир Путин заяви, че страната му не иска да си връща статута на свръхсила от съветско време, предададоха световните агенции. На журналистически въпрос дали Русия си е върнала статута на свръхсила, който имаше Съветският съюз, Путин отвърна, че това не е необходимо.

„Не искаме да сме като Съветския съюз, който налагаше начина си на живот и политическата си система на съседите си, включително на страни от Източна Европа“, заяви руският президент в разговор с журналисти след края на годишната си пряка телевизионна линия за отговори на въпроси на обикновени граждани.уският президент Владимир Путин заяви, че страната му не иска да си връща статута на свръхсила от съветско време.

На журналистически въпрос дали Русия си е върнала статута на свръхсила, който имаше Съветският съюз, Путин отвърна, че това не е необходимо.
 

„Не искаме да сме като Съветския съюз, който налагаше начина си на живот и политическата си система на съседите си, включително на страни от Източна Европа“, заяви руският президент в разговор с журналисти след края на годишната си пряка телевизионна линия за отговори на въпроси на обикновени граждани.

Путин каза, че съветската политика е била „контрапродуктивна, твърде скъпоструваща и лишена от историческа перспектива“. „Невъзможно е да принудиш други хора да живеят по правилата ти“, отбеляза той.
 
Путин заяви, че САЩ не са си взели поука от грешките на Съветския съюз. По думите му те „продължават да повтарят едни и същи грешки с воденето на политика от имперски тип“.

Руският президент посочи, че в Сирия действат руски частни контрагенти, като уточни, че те не представляват руската държава.