Путин: Руската икономика е първа по ръст в Европа и пета в света

Руският президент призна, че му се иска да покаже среден пръст на всички тези, чиито прогнози за руски провал не са се сбъднали

Икономика
18:40 - 02 Февруари 2024
3996
Путин: Руската икономика е първа по ръст в Европа и пета в света

Руският президент Владимир Путин се похвали с икономическите показатели на страната си по време на форума "Всичко за победата", на който заяви, че Русия е първа по икономически растеж в Европа и на пето място в света. В същото време напомни какво е прогнозирал Западът след началото на войната в Украйна.  

"Предричаха ни спад, провал, крах. Че под натиска на санкциите ще отстъпим, ще се предадем, ще се разпаднем", каза руският президент.

Путин призна, че му се иска да покаже среден пръст на всички тези, чиито прогнози за руски провал не са се сбъднали, но ще се въздържи.

"Иска ми се да покажа популярния жест, но няма да го направя, тук има много момичета", каза президентът на РФ.

"Икономиката на Русия, за разлика от други страни, продължава да расте. Тя стана вече на първо място в Европа и на пето в света по покупателна способност, по обем", заяви руският президент, цитиран от ТАСС и "Известия".

Путин отбеляза още, че принос за тези резултати имат всички промишлени предприятия, обработвателната промишленост, строителният сектор, инженерите и учените, които давали навременни технически решения. Стратегическите ядрени сили на Русия са обновени на 95%, отчете още руският президент.