Путин се наака съвсем, не излиза от бункера

Единствената задгранична дестинация на диктатора е Беларус

Украйна
13:30 - 25 Юли 2023
6717
Путин се наака съвсем, не излиза от бункера

Руският президент Владимир Путин вече се страхува да пътува дори в собствената си страна. Кремъл пази в дълбока тайна маршрутите на военнопрестъпника, предава Факти.

През месец март тази година Международният наказателен съд в Хага издаде заповед за ареста на Путин, което на практика го лиши от възможността да лети зад граница.

Единствената му задгранична дестинация е Беларус, който се управлява от неговия васал Лукашенко. Преди дни Москва съобщи, че Путин няма да присъства лично на срещата на БРИКС в ЮАР през август.

Бунтът на Евгений Пригожин разкри уязвимостта на военнопрестъпния режим на Путин. Кремъл започна да крие движението на Путин, а Федералната служба за сигурност вече подозира във възможно предателство дори служителите от най-близкия кръг на президента.

На ежедневен брифинг в четвъртък Дмитрий Песков обяви пътуването на Путин до руски регион, но отказа да назове кой. „По очевидни причини не обявяваме регионални пътувания в момента, не казваме предварително за местата, които ще посетим, ще го направим днес през деня“, каза Песков.

Шест часа по-късно стана известно, че Путин е отлетял за Мурманск. РБК съобщи, че Путин за първи път от 2014 година посещава северния руски град, в който преди девет години участва в честването на Деня на военноморския флот.

Руската пропагандна машина в момента изпитва неимоверни трудности да обясни защо Путин, представян от нея като най-силният човек в света, се страхува от собствените си служители и гражданите на Русия.