Путин ще говори пред Федералното събрание на Русия на 29 февруари

Русия
14:36 - 20 Февруари 2024
1295
Путин ще говори пред Федералното събрание на Русия на 29 февруари

Кремъл обяви датата на обръщението на руския президент Владимир Путин към Федералното събрание (двете камари на руския парламент) - събитието ще се състои на 29 февруари, предава ТАСС.

"На 29 февруари 2024 г. руският президент Владимир Путин ще се обърне към Федералното събрание на Руската федерация с годишното си послание", се казва в изявление на пресслужбата на Кремъл.

Според руската конституция президентът "ежегодно се обръща към Федералното събрание с послание за ситуацията в страната, за основните насоки на вътрешната и външната политика на държавата". В подобни изказвания държавният глава традиционно излага своята оценка за ситуацията в страната и набелязва задачи за бъдещето.

Предишното обръщение беше представено на 21 февруари 2023 г. Това беше 28-ият в съвременната история на Русия и 18-ият за Владимир Путин.

Припомняме, че на 24 февруари се навършват две години, откакто Путин нареди на руските войски да нахлуят мащабно в Украйна от север, изток и юг, с което започна най-голямата война в Европа след Втората световна война. В Русия наричат войната "Специална военна операция".