Путин тайно се срещнал с шамани, искал благословия за ядрена атака

Руският президент е пътувал до Монголия три пъти през последните десет години, за да се "консултира" с най-могъщите магьосници в света

Новини
10:20 - 18 Септември 2024
2485
Путин тайно се срещнал с шамани, искал благословия за ядрена атака

Според руския изследователски център ВЦИОМ повече от половината руснаци вярват в черна магия и религиозни чудеса. Президентът Владимир Путин също влиза в това число, пише Der Spiegel.

Изданието пише, че руският президент тайно се е срещнал с шамани по време на държавното си посещение в Монголия в началото на месеца, за да получи тяхната благословия за използването на ядрени оръжия.

Официално Путин пътува до Монголия за участие в честванията на 85-ата годишнина от въоръжения конфликт между Монголия и Съветския съюз срещу Япония.

Въпреки това след визитата на Путин много експерти и наблюдатели се запитаха защо Путин наистина е пътувал до Монголия. Наистина ли Монголия е толкова важен външнополитически партньор в момента? Едва ли. В доклада независимият руски журналист Михаил Зигар, позовавайки се на източници, близки до Кремъл, каза, че

истинската причина за пътуването на Путин са шаманите.

Според Зигар Путин е пътувал до Монголия три пъти през последните десет години, за да се срещне с най-могъщите шамани в света. Владимир Путин отдавна е известен със своята специална склонност към мистицизма, каза Зигар. Изглежда сякаш съчетава интереса си към православната мистика с езическите обичаи.

Сега в Москва се разпространява слух, че

Путин се нуждае от благословията на шаманите, за да използва ядрено оръжие.

Без тяхното съгласие той не би могъл да предприеме толкова сериозна стъпка от страх да не разгневи духовете. И се предполага, че се е върнал от Монголия доволен. Кремъл засили реториката си с ядрени заплахи към Украйна и НАТО на фона на продължаващата пълномащабна война. Според военни експерти и анализатори обаче Путин е наясно, че ако прекрачи тази граница, ще бъде ликвидиран не само политически, но и физически.

Един от бившите автори на речи на Путин, Абас Галямов, каза, че е чувал слухове за връзките на Путин с шаманите и че Путин не само е получил благословия за използването на ядрени оръжия, но

също така се е интересувал от въпроса за собственото си дълголетие и прераждане.

„Твърди се, че е бил много доволен от срещата и проведените ритуали“, написа Галямов в Телеграм. Монголия и Тува, руската република, която Путин посети преди пътуването си до Улан Батор, се смятат за епицентър на най-могъщите шамани в света.

Шаманът е човек, който се разглежда в много традиционни култури като посредник между физическия и духовния свят. Шаманите изпълняват специална роля, като провеждат ритуали, лечебни церемонии и духовни практики.

Шаманизмът е широко разпространен в много местни култури по света, включително народите на Сибир, индианците от Северна и Южна Америка, но също и в Африка и Азия. Въпреки че шаманизмът варира, много шамански традиции споделят идеята, че всичко в света - растения, животни, хора, земята - е свързано и че шаманът разбира и може да подхранва тази връзка.