Путин: Талибаните са наши съюзници в борбата с тероризма

На пресконференция държавният глава на Русия заяви, че не е гледал предизборния дебат между Джо Байдън и Доналд Тръмп

Русия
18:33 - 04 Юли 2024
2971
Путин: Талибаните са наши съюзници в борбата с тероризма

Президентът на Русия Владимир Путин заяви, че възприема талибаните като съюзници в борбата срещу тероризма, предадоха световните агенции.

На пресконференция в Астана, където беше за срещата на върха на Шанхайската организация за сътрудничество, Путин каза: „Талибаните със сигурност са наши съюзници в борбата срещу тероризма, защото всяка власт е заинтересувана от стабилността си и от стабилността на държавата, която ръководи“. Това заявление той направи, след като през последните месеци в Русия бяха извършени няколко атентата.

На пресконференцията държавният глава на Русия заяви, че не е гледал предизборния дебат между Джо Байдън и Доналд Тръмп, защото е имал достатъчно своя работа за вършене, но добави, че е гледал фрагменти от диспута, предадоха Ройтерс и ТАСС.

"Видях някои фрагменти, но си имам достатъчно работа. Затова и не следя особено какво се случва там, особено коментарите в медиите, а те винаги имат определени предпочитания", заяви руският държавен глава.

Путин добави, че Москва приема сериозно изявленията на бившия американски президент Доналд Тръмп за готовността му да прекрати конфликта в Украйна, предадоха Ройтерс и ТАСС, цитирани от БТА.