Путин: Зеленски е срам за еврейския народ

Той прикрива неонацистки изчадия, заяви руският президент

Новини
16:17 - 18 Юни 2023
7373
Путин: Зеленски е срам за еврейския народ

Руският президент Владимир Путин нарече украинския си колега Володимир Зеленски, който е от еврейски произход, "срам за еврейския народ", като отново обвини Украйна, че е в ръцете на неонацисти, за да оправдае военната си операция там.

"Имам много приятели евреи от детинство. И те казват, че Зеленски не е евреин, а е срам за еврейския народ. Това не е шега", посочи Путин в изказване на Петербургския международен икономически форум.

Путин отново обвини украинския президент, че "прикрива тези неонацистки изчадия" и че третира сътрудниците на нацистите по време на Втората световна война като герои.

„Защо не ни слушат?“, попита руският президент и добави:. „Трябва да се борим срещу това“.

„Имаме пълното право да считаме целта за денацификация на Украйна като една от ключовите ни цели“, добави Путин.

Руският президент оправда нападението си срещу Украйна на 24 февруари 2022 г., като обяви целта си да „денацифицира“ своя съсед, когото обвинява в предполагаем „геноцид“ на рускоговорящите в Украйна.

Путин увери, че контраофанзивата, предприета от украинските сили за отблъскване на силите от Москва, "няма шансове" за успех.

Говорейки за продължаващата контраофанзива на Киев в Южна Украйна, руският президент каза, че "украинските въоръжени сили нямат шансове там, нито в други райони".